Kane ja Mbappé loistivat

Italiassa pelatun avausosan maalilla hävinnyt Bayern München nousi sillasta Mestarien liigan neljännesvälierän toisessa osaottelussa.

Ensimmäinen huipputontti tuli Laziolle, jonka kahden maalin yhteisjohto oli todella lähellä, mutta kapteeni Ciro Immobilen syöksypusku suuntautui avopaikasta ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin, 38. minuutilla, Harry Kane onnistui hyvin samantyyppisessä suorituksessa: 1–0 Bayernille ja yhteismaalit tasan 1–1.

Isäntien toinen maali syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajan lisäajalla – ja oli komea: Matthijs De Ligt ampui Lazion puolustuksen puskemaan kulmapotkun heikkoon purkupalloon upean volleyn, jonka Thomas Müller jatkoi päällään sisään.

Kane lisäsi 66. minuutilla numerot 3–0:aan maalivahti Ivan Provedelin eteensä torjumasta Leroy Sanén laukauksesta. Yhteismaalit Bayernille 3–1.

Toisesta otteluparista kahdeksan parhaan joukkoon jatkoi odotetusti Paris Saint-Germain, joka oli voittanut ensimmäisen osan kotonaan Real Sociedadia vastaan 2–0.

Ranskalaistähti Kylian Mbappé viimeisteli 15. ja 56. peliminuuteilla. Isäntien kosmeettisen kavennuksen teki Mikel Merino 89. minuutilla.

Verkko heilui – tai oikeastaan hajosi – ottelun 15. minuutilla. Mbappen askeleet sekoittivat puolustajien kuviot, ja lopulta terävä laukaus lähetti pallon takakulmaan. Laukauksessa oli sen verran voimaa, että verkon kiinnitys irtosi tolpasta, ja sitä jouduttiin korjaamaan tovin.