Carlo Ancelottille vaaditaan vankeutta

ESPANJAN syyttäjät vaativat keskiviikkona jalkapallovalmentaja Carlo Ancelottille neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistusta, koska hän ei ollut ilmoittanut kaikkia tulojaan verottajalle.

Real Madridia valmentava italialainen Ancelotti on jättänyt maksamatta verot vuosina 2014 ja 2015 kuvaoikeuksilla ansaitsemistaan tuloista. Veroviranomaisten mukaan hän oli ilmoittanut tuloiksi vain sen, mitä oli saanut Real Madridilta.

Syyttäjän mukaan italialainen oli maksanut Espanjassa asuessaan veroja vain palkkatuloistaan. Verotietoihin päätymättömiä tuloja, muun muassa yhteistyösopimuksista ja mainostuloista, Ancelottilla oli kyseisten kahden vuoden aikana yli miljoona euroa.

Ancelottille antaa toivoa se, että vain muutama kuukausi sitten entinen Real Madrid -peluri ja nykyinen Bayer Leverkusenin valmentaja Xabi Alonso todettiin korkeimmassa oikeudessa syyttömäksi samankaltaisiin syytteisiin. Oikeutta käytiin vuosien ajan.

Ancelotti on tehnyt tällä erinomaista työtä viime kesänä Karim Benzeman menettäneen Real Madridin peräsimessä, ja joukkue johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa Gironaan. Italoluotsi palkittiin vuoden lopussa kahden vuoden jatkosopimuksella.