Helmarien EM-karsinnat alkoivat murska­tappiolla

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen EM-karsintojen avausottelu Norjaa vastaan oli suomalaisittain synkkä.

Norja murjoi Helmarit lukemin 4–0, eikä Suomi esittänyt pelissä juurikaan sitä, mitä se parhaimmillaan osaa.

Helmarit aloitti ottelun melko pirteästi, mutta Norja osoitti avauspuoliajan edetessä tasonsa. Suomella oli läpi ottelun suuria vaikeuksia päästä tekopaikoille – sen paremmin keskeltä kuin laidoilta. Norja sen sijaan prässäsi tarvittaessa terävästi ja oli hyökkäyspäässä vaarallinen.

Ensimmäisen kerran pallo oli Tinja-Riikka Korpelan selän takana 24. peliminuutilla. Asialla oli Celin Bizet Ildhusöy, joka laukoi matalan vedon takanurkkaan. Avauspuoliajan lopulla Sophie Haug pukkasi kotijoukkueen kahden osuman karkumatkalle.

Toisella puoliajalla Thea Bjelde ja Elisabeth Terland lisäsivät kotijoukkueen karkumatkaa. Bjelden osuma syntyi 78. minuutilla, kun hänen laukauksestaan pallo kimposi Natalia Kuikan jalasta Suomen verkkoon. Kolme minuuttia myöhemmin Terland laukoi päätösnumerot.

Käytännössä karsinnasta voi tulla raskasta seurattavaa Helmarit-faneille, koska jo tiistaina vastaan tulee Fifa-rankingin mukaan maailman 14. paras futismaa Italia.