Manchester United pani Liverpoolin ahtaalle

Liverpool hallitsi ottelua Manchester Unitedia vastaan, mutta joutui tyytymään 2–2-tasapeliin.

Liverpoolin ja Manchester Unitedin kohtaamisissa on aina kipinää.Viime vuosina ottelut ovat kuitenkin olleet pelottavan yksipuolisia, kun United on tarponut kaukana liigakärjen takana.

Sunnuntainakin Old Traffordin kotijoukkue pelasi vain kunniasta, kun taas Liverpool taisteli tosissaan liigamestaruudesta.

Kaatosateessa pelattu avausjakso osoitti nykyisen tasoeron selvästi. Liverpool olisi voinut mättää puolisen tusinaa maalia, kun kaatosateen hidastama nurmi, United-veskari André Onanan huippupelastukset sekä surkea viimeistely pitivät numerot siedettävinä.

Ottelun avausjakso oli Liverpoolin näytöstä, ja Luis Diaz vei vieraat johtoon 23 minuutin pelin jälkeen. Manchester United ei saanut ensimmäisellä puoliajalla aikaan yhtäkään laukausta, kun Liverpool laukoi 15 kertaa.

Toinen puoliaika alkoi vieraiden kannalta synkästi. Bruno Fernandes pääsi laukomaan tasoituksen lähes puolesta kentästä, kun kokematon Liverpool-puolustaja Jarell Quansah tarjoili avopaikan harhasyötöllään.

Liverpool jatkoi maalipaikkojen tuhlailua, minkä United kuittasi 67. peliminuutilla: Kobbie Mainoo sijoitti 2–1-osuman näyttävällä kääntölaukauksella.

Liverpoolin takaa-ajo tuotti tulosta vajaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Aaron Wan-Bissaka kaatoi Harvey Elliottin rangaistusalueella. Pilkkua vetämään asettunut Mohamed Salah ei erehtynyt ja laukoi 2–2-maalin.