Suomalainen sukunimi ilmestyi AC Milanin pelaajan pelipaitaan

MILANON San Sirolla nähtiin lauantai-iltana Serie A:n ottelu, jossa AC Milan kukisti Cagliarin lukemin 5–1. Italian sarjaa vähemmän seuranneet saattoivat ihmetellä kotijoukkueen jalkapallo pelipaidat löytyviä nimiä.
Milan oli nimittäin päättänyt kunnioittaa äitienpäivän kunniaksi pelaajien kotijoukkoja. Jalkapallo pelipaita luki pelaajien äitien alkuperäinen sukunimi. milanolaisseura halusi muistaa pelaajien äitejä.
Suomen tavoin myös Italiassa vietetään tällä viikolla äideille omistettua viikonloppua. Niinpä kentältä löytyi suomalaiseen suuhun sopiva nimi Päivärinta.Jalkapallo pelipaitoja kantoi punamustien toppari Malick Thiaw, jonka äiti on kotoisin Oulusta.
THIAW on esiintynyt Milanin riveissä myös Mestarien liigassa, ja Malisen mukaan huhut vievät keskuspuolustajaa Real Madridiin. Thiaw pelasi pitkään Schalkessa, mutta siirtyi kesällä 2022 AC Milaniin.
Thiaw olisi voinut valita myös Suomen maajoukkueen, mutta topparikolossi päätti edustaa Saksan maajoukkuetta. Hänellä on Saksan paidassa tilillään 11 alle 21-vuotiaiden maaottelua ja 3 esiintymistä miesten maajoukkueessa.