Manchester City voitti Valioliigan mestaruuden

Manchester City juhlii jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruutta tälläkin kaudella. Arsenalilla oli vielä mahdollisuus mestaruuteen ennen viimeistä kierrosta, mutta voitto West Hamista varmistaisi pokaalin Manchesteriin.

City otti sen varmoin mestarin ottein. Phil Foden laukoi Cityn johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ennen 20 minuutin täyttymistä Foden vei Cityn jo 2–0-johtoon. Tilanne näytti olevan täysin Cityn hallinnassa, mutta West Hamin Mohammed Kudusin upea saksipotku ennen taukoa toi jännitystä peliin.

Vajaan tunnin kohdalla Rodri vei Cityn 3–1-johtoon ja mestaruus alkoi jälleen varmistua. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Cityn voiton myötä kahden pisteen takaa-ajomatkalta päivään lähteneen Arsenalin ottelun tuloksella ei ollut merkitystä. Ilman loukkaantunutta Bukayo Sakaa pelannut Arsenal hoiti hommansa ja kaatoi Evertonin 2–1.

City keräsi kaudella 91 pistettä, hienosti dynastiaseuraa haastanut Arsenal puolestaan 89.

Sunnuntaina nähtiin samalla englantilaista jalkapallohistoriaa. Manchester Citystä tuli ensimmäinen seura, joka on pystynyt voittamaan Englannissa neljä liigamestaruutta peräkkäin.