Dallas pystyy vain harvoin voittamaan ilman Roope Hintzin ketjua – tilastot kuvaavat

Ilman Roope Hintzin johtamaa ykkösketjua Dallas Stars ei tälläkään kaudella ole paljoakaan. Epätasapaino joukkueessa luo myös mahdolliselle pudotuspelikeväälle laihan odotusarvon, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

Neljä tappiota viidestä ottelusta oli laittanut Dallasin aikaisin maanantaiaamuna Washingtonissa tiukan paikan eteen. Pudotuspelipaikka on edelleen vahvasti joukkueen omissa käsissä, joten voittotilastoon oli saatava merkintä, vaikka edessä oli paha vierasottelu laadukasta kotijoukkuetta vastaan.

Stars voitti sekä maanantaina Washingtonissa että keskiviikkona kotona Edmontonia vastaan. Joukkue teki kahdessa ottelussa kahdeksan osumaa, joista Roope Hintzin johtama ykkösketju laidoillaan Joe Pavelski ja Jason Robertson värkkäsi viisi. Yhteensä kolmikko rohmusi tehopisteitä kahdessa ottelussa yksitoista.

Harva yllättyi, sillä kaava on tullut tutuksi NHL:n seuraajille. Vaikka Dallas on saanut kokoonpanostaan viime viikkojen aikana tehoja irti enenevissä määrin laajalta rintamalta, joukkue on edelleen yhtä kuin ykkösketjunsa. Jos tähtipaidat mielivät voittaa, Hintzin, Joe Pavelskin ja Jason Robertsonin on astuttava eturiviin.