Mino Raiola on kuollut

Yksi maailman tunnetuimmista ja menestyneimmistä jalkapalloagenteista, Mino Raiola, on kuollut 54-vuotiaana.Asian vahvisti lauantaina hänen perheensä sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan tiedotteessa.

– Loputtoman surun vallassa jaamme tiedon maailman historian välittävimmän ja ihmeellisimmän jalkapalloagentin kuolemasta. Mino taisteli loppuun asti samalla vahvuudella, jota hän käytti neuvottelupöydässä pelaajiemme puolustamiseen, tiedotteessa sanotaan.

TÄMÄN VIIKON torstaina uutinen Raiolan kuolemasta ehti jo levitä laajalle kansainvälisessä lehdistössä, ennen kuin se kiistettiin agentin Twitter-tilillä.

– Tämänhetkinen terveystilanteeni tiedoksi heille, jotka ihmettelevät: ärsyyntynyt siitä, että he tappoivat minut jo toiseen kertaan neljän kuukauden sisään. Vaikuttaa siltä, että pystyn myös elvyttämään itseni, torstaisessa twiitissä kerrottiin.

Pitkään terveysongelmista kärsinyt Raiola oli hoidettavana milanolaisessa San Raffaelen sairaalassa.

Raiolan pitkäaikainen asiakas Ibrahimovic kävi mediatietojen mukaan vierailemassa Raiolan luona vielä torstaina.Erling Haalandin isä Alf-Inge Haaland julkaisi Twitterissä surunvalittelut nopeasti kuolinuutisen tultua julkisuuteen.

– Lepää rauhassa, yksi parhaista, Haaland kirjoitti itkuemojien saattelemana.

Italiassa syntynyt, Hollannissa kasvanut Raiola edusti useita huippujalkapalloilijoita, kuten Zlatan Ibrahimovicia, Erling Braut Haalandia ja Paul Pogbaa.

aiolan listoilla on ollut suomalaispelaajista Thomas Lam.

Yle Urheilu julkaisi vuonna 2019 kattavan jutun Raiolasta, yhdestä lajin vaikutusvaltaisimmista neuvonantajista, jota tähtipelajaat kuuntelivat, mutta seurapomot usein vihasivat.

Raiola oli kova neuvottelija, joka osasi julkisuuspelin ja sitä kautta pelaajiensa markkina-arvon nostamisen. Kaikkien mieleen se ei ollut.

Forbesin tietojen mukaan vuonna 2018 Raiolalla oli 69 asiakasta, joiden sopimusten yhteenlaskettu arvo oli yli 600 miljoonaa dollaria.

Kun Paul Pogba siirtyi Juventuksesta Manchester Unitediin 2016 ennätyksellisellä 89 miljoonan punnan (105 miljoonaa euroa) siirtosummalla, sai Raiola raporttien mukaan 41 miljoonaa puntaa. Silloin kritiikki jalkapalloagenttien ahneutta kohtaan lisääntyi.

– Ei ole kiva kuulla aina tätä samaa ennakkokäsitystä. Mutta ehkä yleisö voi myös ajatella, että jos tämä mies on niin ahne ja niin paha, kuinka hänen pelaajansa ovat onnellisia ja pysyvät hänen kanssaan, Raiola itse kuittasi BBC:lle viime kesänä.