Erling Håland siirtyy Manchester Cityyn

NORJALAINEN Erling Haaland siirtyy Manchester Cityyn. Pitkään otsikoissa ollut ja ympäri Euroopan kohistu jalkapallon siirtojahti sai tiistaina päätöksensä, kun norjalaissensaation Erling Braut Haalandin tuleva työnantaja vahvistui Englannin Valioliigan Manchester Cityn ja Haalandin saksalaisseura Borussia Dortmund päästyä yhteisymmärrykseen.

The Athletic kertoi maanantaina, että Haaland olisi paiskannut Cityn kanssa kättä jo huhtikuussa, mutta hänen seuransa Dortmund odotti Cityn vahvistusta pelaajan ulosostopykälän aktivoinnista.

City kertoo nyt tiedotteessaan, että englantilaisseura on päässyt Dortmundin kanssa yhteisymmärykseen siirron yksityiskohdista ja Haaland siirtyy uuteen seuraan 1. heinäkuuta.

Hyökkääjä Haaland, 21, siirtyy Cityyn 1. heinäkuuta. Cityn mukaan seura viimeistelee vielä sopimusehdot pelaajan kanssa. Brittimedian mukaan Haaland maksaa Citylle 60 miljoonaa euroa, eli nuorukaisen Dortmund-sopimuksessa olleen ulosostohinnan. Sopimus on eräiden mediatietojen mukaan viisivuotinen.

Haaland on viime vuosien aikana ollut suurseurojen jahtaama pelaaja, sillä hänen maalitahtinsa Bundesliigassa pelaavassa Dortmundissa on ollut hurjaa. Nuori kärkimies on tehnyt Dortmundille reilun kahden vuoden aikana 61 maalia 66 liigapelissä ja kaikkiaan 85 osumaa 88 ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien.

Mestarien liigassakin Haalandin tahti on ollut varsin käsittämätöntä: hän on kilpailun kaikkien aikojen tehokkain maalintekijä kirjaten osuman joka 64. peliminuutillaan. Esimerkiksi Lionel Messillä maali Mestarien liigassa on vaatinut 104 peliminuuttia.

City on lähellä neljättä valioliigamestaruuttaan viiden kauden sisään, mutta Mestarien liigassa titteli jäi tältäkin vuodelta haaveeksi. Haaland saattaa olla puuttuva palanen sen suhteen. Ainakin Cityn kanssa Valioliigassa tittelistä kamppailevan Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp tietää, mitä City saa.

– Tein uuden sopimuksen (Liverpoolin kanssa) tietäen, että City ei lopeta kehittymistä. Jos Erling Haaland menee sinne, hän ei heikennä heitä, ei todellakaan. Sanoisin, että tuo siirto tuo uusia ulottuvuuksia, Klopp pohti ennen kuin Haaland-kauppa varmistui.