Zlatan Ibrahimović joutuu sivuun pelikentiltä 7–8 kuukaudeksi

AC Milan tiedotti, että tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimović menee polvileikkaukseen. Mies on operaation vuoksi sivussa pelikentiltä 7–8 kuukautta.

40-vuotiaan maalitykin sopimus päättyy AC Milanin kanssa kuukauden päästä. Moni futisfani pelkääkin nyt, että ruotsalaisen uskomaton ura päättyy polvileikkaukseen.

Helatorstaina Zlatan valotti lisää tilannettaan. Hän kertoi Instagramissa pelanneensa edelliset puoli vuotta ilman eturistisidettä vasemmassa polvessaan.

– Pystyin harjoittelemaan alle kymmenen kertaa joukkueen kanssa edellisen puolen vuoden aikana. Otin yli 20 kipupiikkiä. Polveni tyhjennettiin (nesteestä) joka viikko puolen vuoden ajan. Vedin kipulääkkeitä joka päivä. Hädin tuskin nukuin, 40-vuotias ruotsalainen luetteli.

– Jatkan pelaamista, jos minusta tuntuu fyysisesti hyvältä. Teen ratkaisuni pian. Minulla on ollut useita fyysisiä ongelmia, mutta teen päätökseni pian, Ibrahimović kertoi sunnuntaina, kun hän voitti AC Milanin kanssa Italian mestaruuden.

– Minulla oli vain yksi päämäärä: tehdä joukkuekavereistani ja valmentajastani (Stefano Pioli) Italian mestareita, koska sen olin heille luvannut.

Ibrahimović julkaisi Instagramissa kuvan mestaruuspokaalin kanssa. Kuvatekstissä luki numero 34. Se viitannee pokaalien määrään, mitä konkari on voittanut uransa aikana.

Lokakuussa 41 vuotta täyttävä Ibrahimović pelasi päättyneellä kaudella Serie A:ssa vain 23 peliä loukkaantumisten vuoksi. Hän onnistui maalinteossa kahdeksan kertaa.