Real Madrid voitti Mestarien liigan

Real Madrid voitti historiansa 14. Euroopan cupin maalivahtinsa Thibaut Courtois’n upean esityksen ansiosta. Finaalin ainoa maali syntyi 59. minuutilla, kun Fede Valverde syötti takatolpalle unohtuneelle Viníciusille, joka ohjasi pallon tyhjään maaliin.

Realin 62-vuotias italialaisvalmentaja Carlo Ancelotti nousi neljään Mestarien liigan voittoon, mikä on uusi ennätys. Kun Real Madrid lisäksi voitti tällä kaudella Espanjan liigan, tuli Ancelottista ensimmäinen, joka on voittanut mestaruuden jokaisessa Euroopan viidestä suurimmasta liigasta (Espanja, Saksa, Englanti, Italia, Ranska).

Aiemmin Cristiano Ronaldolla oli ennätykselliset viisi Mestarien liigan voittoa. Nyt Realin pelaajista viiteen Mestarien liigan voittoon nousivat Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric, Karim Benzema, Gareth Bale, Isco, Nacho, Dani Carvajal ja Marcelo.

REAL MADRIDILLE Euroopan jalkapallomestaruus on jo historiallinen 14:s, kun mukaan lasketaan myös Mestarien liigan edeltäjä Euroopan cup. Edellinen mestaruus oli vuodelta 2018, jolloin Real kaatoi finaalissa myös Liverpoolin.