Ranskan liigakarsinta päättyi täydelliseen kaaokseen

Ranskan Ligue 1:n karsinta paikasta korkeimmalla sarjatasolla Saint-Etiennen ja Auxerren välillä sunnuntaina päättyi dramaattisesti rangaistuspotkukilpailuun. Ryad Boudebouzin epäonnistuminen pilkulta koitui isäntäjoukkueena esiintyneen Saint-Etiennen kohtaloksi ja perinteikäs Ranskan suurseura joutuu ensi kaudella hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa ensimmäistä kertaa 18 vuoteen.

Joukkueet päätyivät otteluparissa 1–1-tasatulokseen, minkä jälkeen ratkaisua haettiin pilkuilta. Välittömästi Tourén ratkaisumaalin jälkeen jälkeen tuhannet katsojat säntäsivät kentälle ja alkoivat viskomaan soihtuja ja ampumaan raketteja kohti molempien joukkueiden pelaajia.

Sekä Saint-Etiennen että Auxerren pelaajat kiirehtivät nopeasti pukusuojien uumeniin pakoon vihaisia kannattajia. Mellakkapoliisi pyrki hajottamaan väkijoukon ja myös palokunta hälytettiin paikalle, kun fanit yrittivät sytyttää katsomon istuimia tuleen. Joidenkin paikalla olleiden mukaan poliisi käytti kyynelkaasua taltuttaakseen kannattajia.

Poliisi joutui tyhjentämään kentän ihmisistä kyynelkaasun avulla.

St. Etienne putosi 18 kauden pääsarjataipaleen jälkeen. Seura tuomitsi kannattajien toimet välittömästi.

– Siitä huolimatta, että meillä oli pelin varalle erityinen suunnitelma ja 500 järjestyksenvalvojaa, moni kannattaja valtasi kentän loppuvihellyksen jälkeen. Osa syyllistyi väkivallantekoihin pelaajia, turvahenkilöitä, poliisia ja yleisöä kohtaan. Tuomitsemme kaikki nämä teota ja annamme täyden tukemme heille, joihin tämä välikohtaus vaikutti. Käynnistämme tarvittaessa oikeustoimet, seura kertoi tiedotteessa.

Saint-Etienne sai jo aiemmin kaudella useita rangaistuksia kannattajien käytöksestä. Sunnuntain ottelussa yksi kokonainen katsomo oli suljettuna aiemmin tapahtuneiden väkivaltaisuuksien seurauksena.

KYSEESSÄ oli toinen peräkkäinen päivä, kun Ranskassa todistettiin vakava välikohtaus jalkapallostadionilla. Lauantaina pelatun Mestarien liigan finaalin alkua jouduttiin siirtämään, kun Pariisissa stadionin ulkopuolella osa kannattajista ajautui välikohtaukseen järjestäjien ja virkavallan kanssa.