NHL-seuran maalivahti lähetetty pahamaineiseen armeijakasarmiin

Venäläinen jääkiekkomaalivahti Ivan Fedotov on passitettu pietarilaisesta sairaalasta Murmanskin Severomorskiin suorittamaan asepalvelustaan, väittää uutistoimisto Tass.

Maalivahdin asianajaja Aleksei Ponomarev vahvisti asian sport.ru-sivustolle. Severomorsk on Venäjän pohjoisen laivaston tärkein laivastotukikohta.

Tassin lähteiden mukaan Fedotovin, 25, palveluspaikka on Novaja Zemljan saariryhmä Pohjoisella jäämerellä.

Novaja Zemljan alueella tehtiin kylmän sodan aikana pitkälti yli sata ydinkoetta, ja saarille on haudattu paljon radioaktiivista jätettä.

SUOMESSA syntynyt Fedotov pidätettiin perjantaina Pietarissa. Venäläisväitteiden mukaan hän oli pakoillut asepalvelusta välttelemällä kutsuntoja.

Hän joutui pidätyksensä jälkeen sairaalahoitoon, koska alkoi oirehtia oudosti. MatchTV:n toimittajan Oleg Aleksashinin mukaan Fedotov oli valitellut vatsakipuja ja epäillyt jopa myrkytystä.

Toukokuun 7. päivä Ivan Fedotov solmi yhden vuoden ja alle miljoonan dollarin pelisopimuksen Flyersin kanssa. Tätä ennen hän oli torjunut kiekkoja ”armeijan joukkueessa” Moskovan TsSKA:ssa ja johdattanut seuran Gagarin Cupin mestariksi loisto-otteilla. Hänet arvostettiin KHL:n parhaaksi maalivahdiksi päättyneen runkosarjan jälkeen.1. heinäkuuta julkisuuteen tuli yllättäen tieto, että 25-vuotias maalivahti on pidätetty Pietarissa. Syynä kerrottiin olevan Venäjän asevelvollisuuspalveluksen ”pakoilu”.

Shokkitapahtumia on jälkikäteen selvittänyt Match-TV:n kirjeenvaihtaja Anna Andronova, joka oli tekemässä juttua Fedotovista kyseisenä aamuna.

– Kun poistuimme Pietarin Jääpalatsista ja aioimme lähteä kuvaamaan haastattelua puistoon, niin lähistölle pysäköidyistä neljästä autosta ja yhdestä pakettiautosta saapui luoksemme miehiä, joilla kahdella oli naamiot ja lopuilla siviilivaatteet.

– Yksi miehistä näytti Fedotoville henkilöllisyystodistuksensa, ja lyhyen keskustelun jälkeen hänet siirrettiin pakettiautoon. Tärisin aivan tilanteessa, koska en tiennyt, keitä nämä ihmiset olivat, kertoi järkyttynyt Andronova Sport.ru-sivustolle.