Sakari Manninen solmi NHL-sopimuksen

NHL:n vapaiden agenttien markkinat avautuivat keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Avaushetkistä lähtien nähtiin useita merkittäviä suomalaissopimuksia ja -siirtoja.

Illan yhdeksi suurimmaksi suomalaisuutiseksi muodostui hyökkääjä Sakari Mannisen uran ensimmäinen NHL-sopimus. Manninen on solmimassa pohjoisamerikkalaisten mediatietojen mukaan sopimuksen NHL-seura Vegas Golden Knightsin kanssa.

Mannisen kokoa ja ikää kyseenalaistettiin vielä MM-kultaan päättyneiden kisojen jälkeen, mutta Vegasissa annettiin oululaiselle mahdollisuus.Pohjois-Amerikan-visiitti on Manniselle uran ensimmäinen.

Manninen ratkaisi Leijonille MM-kullan Kanadaa vastaan jatkoaikamaalillaan kevään kotikisoissa Tampereella. Manninen oli kisoissa erinomaisessa vireessä ja takoi 11 pistettä 12:ssa ottelussa.

Manninen, 30, pelasi kolme edellistä kautta KHL:ssä Salavat Julajev Ufan riveissä. Hän oli tärkeä osa Leijonien olympiakultajoukkuetta Pekingissä ja ratkaisi 4–3-jatkoaikamaalillaan Suomelle MM-kultaa kotikisoissa Kanadaa vastaan toukokuussa.

Manninen on pelannut tähän asti koko uransa Euroopassa. Salavatin lisäksi hän edusti Helsingin Jokereita yhden kauden ajan KHL:ssä. SM-liigassa Manninen on pelannut Hämeenlinnan Pallokerhon ja Oulun Kärppien riveissä.